Olej z pestek malin

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 25,00 zł 25.00

ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Manufaktura Natura
Kod produktu: E29E-80271

Opis

OPIS PRODUKTU


Czy wiesz, że do wyprodukowania 18 litrów oleju potrzeba ciężarówki malin? Pestki owoców niezastąpionych w letnich deserach i przetworach są źródłem drogocennego produktu. Ten złoty, o lekkiej orzechowej nucie zapachowej produkt znajduje szerokie zastosowanie w pielęgnacji całego ciała. Zalecany do pielęgnacji każdego rodzaju cery, szczególnie : tłustej, trądzikowej, suchej, dojrzałej. Niezastąpiony w pielęgnacji włosów i paznokci.

 

WŁAŚCIWOŚCI

  • Łagodzące podrażnienia i stany zapalne skóry
  • Uelastyczniające i ujędrniające
  • Nawilżające i natłuszczające
  • Rozjaśniające
  • Chroniące przed promieniowaniem UV

 

SPOSÓB UŻYCIA

  • Olej z pestek malin sprawdzi się jako olejek do twarzy; stosowany samodzielnie, wtarty kolistymi ruchami w naskórek dopieści zmysły i nada skórze gładkość,
  • Wzbogać swój ulubiony krem do twarzy i balsam do ciała kilkoma kropami oleju bezpośrednio przed użyciem
  • Wklep delikatnie w skórę wokół oczu, a pozostanie delikatnie nawilżona i napięta
  • Osoby o cerze tłustej mogą stosować olej jako środek regulujący nadprodukcję sebum
  • Wymieszaj olej z ulubionym hydrolatem w proporcjach 1:1, a otrzymasz nawilżający płyn do oczyszczania twarzy, który nie wymaga spłukiwania i może być użyty także jako preparat do demakijażu oczu
  • Wykorzystaj olej jako zmysłowy olejek do masażu
  • Produkt ten nadaje się do pielęgnacji wszystkich rodzajów włosów powlekając strukturę włosa i zabezpieczając filtrami UV; wcieraj olej we włosy i skórę głowy, pozostaw na 30 minut i umyj jak zwykle
  • Wzbogać ulubioną odżywkę do włosów kilkoma kroplami oleju bezpośrednio przed użyciem
  • Regularne wcieranie oleju w skórę dłoni i paznokcie zapewni im nawilżenie
  • Planując słoneczny urlop, warto sięgnąć po olej z pestek malin, zwiera on w swoim składzie witaminę A i E oraz nienasycone kwasy tłuszczowe, które w naturalny sposób chronią skórę przed promieniowaniem UVA i UVB

 

PRZECHOWYWANIE

  • Po otwarciu opakowania zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

 

INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, 100% naturalny

TAG: MANUFAKTURA NATURA

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl